Ana Sayfa Muhasebe Adi Ortaklık firması için kurumlar vergisi mükellefiyeti açılır mı?

Adi Ortaklık firması için kurumlar vergisi mükellefiyeti açılır mı?

994
0

Limited şirket ile şahsın adi şirket kurması için şartlar nelerdir? Hangi vergi yükümlülüklerine tabi olurlar? Ve vergi dairesindeki açılış için neler gereklidir?

 

Adi şirket türünde şirket olmaz. Adi ortaklık olur. Limited şirketin adi ortaklığı dönüşümü için ticaret sicilden bilgi alınız. Adi ortaklık ortakları gerçek kişiler GV mükellefi olur. Diğer vergi mükellefiyetleri aynen devam eder.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Limited şirket ortağı 4-b (Bağ-Kur)’lu mu olacak?

 

Limited şirkette müdürler kurulu karar defterinin noter tasdiki zorunlu mu?

 

Limited Şirket sermayesi Dolar olarak ödenebilir mi?

 

Limited Şirketler döviz cinsinden ihraç kayıtlı fatura kesebilir mi?

 

 

 

Önceki İçerikSMMM sözleşmesini uzattık. GİB’den herhangi bir işlem yapacak mıyız?
Sonraki İçerikMali Müşavirlere KDV iade raporu düzenleme yetkisi uygulanmaya başladı mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz