Ana Sayfa Dünya AB’nin sınır ötesi e-ticaret işlemlerinde uyguladığı yeni KDV kuralları, 01 Temmuz 2021...

    AB’nin sınır ötesi e-ticaret işlemlerinde uyguladığı yeni KDV kuralları, 01 Temmuz 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe alındı

    459
    0

    Avrupa Birliği’nin Yeni KDV Sistemi

    Avrupa Birliği’nin (AB) sınır ötesi e-ticaret işlemlerinde uyguladığı yeni Katma Değer Vergisi (KDV) kuralları, 01 Temmuz 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe alınmış olup, AB’ye yönelik gerçek değeri 150 Avro’yu aşmayan sevkiyatlarda da geçerli olacak söz konusu yeni sistem kapsamında, 22 Avro’nun altındaki değerler için uygulanan KDV muafiyeti tamamen kaldırılarak yerine alternatifli beyan ve ödeme yükümlülüğü getirilmiştir.

    Diğer taraftan, ticari numunelerin gümrük işlemlerine ilişkin olarak numunelerin ithalatında iki seçenek mümkün bulunmaktadır. Gerekli koşulların sağlanması kaydıyla uygulanacak KDV ve Gümrük Vergisi istisnasının uygulandığı ilk seçenekte resmi bir elektronik gümrük beyannamesinin ibrazı gerekli olacak iken, sadece gümrük vergisi istisnasının uygulandığı ikinci seçenekte ise standart gümrük beyannamesine göre çok daha az bilgi gerektiren özel ve basitleştirilmiş bir gümrük beyannamesi yeterli görülecektir.


    Kaynak: İTO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2021 yılının ilk altı ayında 40 milyon 252 bin 328 kişi hava yolunu tercih etti
    Sonraki İçerikAvrupa Birliğinin Türkiye’deki Sığınmacılar için Mali Yardım Programı kapsamında İlbank ve Yerel Yönetimler Alt Finansman Anlaşması İmzalandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz