Ana Sayfa İstatistik AB’nin eleman açığı ilk çeyrekte yüzde 2.4 oldu

AB’nin eleman açığı ilk çeyrekte yüzde 2.4 oldu

758
0
AB’nin eleman açığı ilk çeyrekte yüzde 2.4 oldu

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (Eurostat), 2019’un ilk çeyreğine yönelik eleman açığı istatistiklerini yayımladı.

Buna göre 19 üyeli EA19 bölgesinde eleman açığı 2019’un ilk çeyreğinde yüzde 2.3 ile bir önceki çeyreğe göre değişiklik göstermezken bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 2.1 arttı.

28 üyeli EU28 bölgesinde ise eleman açığı 2019’un ilk çeyreğinde yüzde 2.4 olarak kaydedildi. Böylece EU28 bölgesinde söz konusu çeyrekte kaydedilen eleman açığı bir önceki çeyreğe oranla yüzde 2.3 ve bir önceki yılın aynı çeyreğine oranla yüzde 2.2 arttı.

EA19 bölgesinin ilk çeyreğe yönelik eleman açığı verilerine bakıldığında sanayi ve inşaat sektörlerinde yüzde 2, hizmet sektöründe ise yüzde 2.6 eleman açığı olduğu görüldü.
EU28 bölgesinde ise sanayi ve inşaat sektörlerinde eleman açığı yüzde 2.2 ve hizmet sektöründe yüzde 2.6 olarak kaydedildi.

Eleman açığı verilerine ulaşılan ülkelere bakıldığında 2019’un ilk çeyreğinde söz konusu oranın en yüksek olduğu ülke yüzde 6.4 ile Çekya olarak belirlendi.

 

 


Kaynak: Eurostat
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikBitcoin insanlık tarihinin en önemli icadı olabilir mi?
Sonraki İçerikTütün alışlarına istinaden tarafımıza düzenlenen faturayı kayıtlarımıza nasıl almalıyız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz