Ana Sayfa Hukuk AB’den Amazon’a 250 Milyon Euroluk Fatura

AB’den Amazon’a 250 Milyon Euroluk Fatura

1292
0

AB Komisyonu, Amazon’un Lüksem-burg’da kurduğu şirketlerin vergilendiril-mesine ilişkin yıllar süren soruşturması-nı tamamladı. AB Komisyonu, Ama-zon’dan geriye dönük 250 milyon avro-luk vergiyi faiziyle birlikte Lüksemburg’a geri ödemesini talep etti. Konuyla ilgili Brüksel’de basın toplantısı düzenleyen AB Komisyonu Rekabetten Sorumlu Üyesi Margrethe Vestager, “Amazon’un Lüksemburg’da faydalandı-ğı vergi uygulamaları AB kurallarına göre yasa dışı bulundu.” dedi.

Vestager, mevcut kuralların yeni olma-dığını anımsatarak, “Lüksemburg’da Amazon şirketinin faydalandığı uygula-mayla şirket, 2003-2011 arasındaki dönemde karlarının 4’te 3’ünü bir şir-ketten diğer şirkete aktardı. Bu kurallara aykırı ve yasa dışıdır. Söz konusu, 250 milyon avro faiziyle birlikte geri öden-melidir.” ifadesini kullandı.

Amazon’un Lüksemburg’da iki şirket kurduğunu, bir şirketin operasyonel olduğunu ve AB içerisinde firmanın faaliyetlerini yürüttüğünü söyleyen Ves-tager, 2. şirketin ise ne ofisi ne çalışanı olduğunu sadece gelirlerden telif bedel-lerini topladığını anlattı.

Vestager, soruşturmada, Amazon’un şirketleri arasındaki telif ücret ödemele-rinin seviyesinin ekonomik gerçekliği yansıtmadığını belirlediklerini, Lüksem-burg’daki vergi uygulamasının Amazon’a seçici bir ekonomik avantaj sağladığı sonucuna vardıklarını ifade etti.

Kaynak: www.milliyet.com.tr

Önceki İçerikAnonim Şirketlerde Yönetim Kurulu Üyelerinin Yetki Devri İle Vergisel Sorumluluktan Kurtulması
Sonraki İçerik2017 Eylül Ayında Kurulan Şirket Sayısı 2017 Ağustos Ayına Göre %23,40 Azaldı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz