Ana Sayfa İstatistik AB’de tarım işi verimliliği endeksi 2019’da arttı

AB’de tarım işi verimliliği endeksi 2019’da arttı

794
0

AB’de tarım işi verimliliği endeksi 2019’da arttı

Avrupa Birliği’ne bağlı istatistik ofisi Eurostat’ın yayınladığı verilere göre, tarımsal ekonomik hesaplara ait en son verilere bakıldığında, AB’de tarım işi verimliliği endeksi 2019’da arttı (%+2).

Tarım sektöründeki iş verimliliği, tam zamanlı iş eşdeğeri başına ifade edilen faktör geliri olarak ölçülebilir. Tarım sektöründe her tam zamanlı çalışan işçiye eşdeğer net katma değerinin bir ölçüsüdür ve reel olarak ölçülür (enflasyona göre) ve endeks olarak ifade edilir. Bu nedenle, bu endeksin gelişmesi, tarımda elde edilen reel gelirden ve/veya işgcü değişimlerinden etkilenir.

Tarım için hanehalkının toplam geliri veya tarımda çalışan bir kişinin geliri ile karıştırılmamalıdır.

En yüksek artış Danimarka’da

2018’de yaşanan düşüşün ardından, Üye Devletlerin çoğu 2019’da bu tarımsal gelir endeksinde artış kaydetmiştir. En yüksek artış oranları Danimarka (%+68), Estonya (%+38), Almanya (%+32), İsveç (% + 28) ve Litvanya’dadır (%+27).

Öte yandan, AB faktörü gelirinin neredeyse yarısına katkıda bulunan büyük ülkelerin üçünde düşüş odluğu bildirildi: İspanya (%-10), Fransa (%-8) ve İtalya (%-3).


Kaynak: Eurostat / Link: https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/DDN-20191216-1?inheritRedirect=true&redirect=%2Feurostat%2Fweb%2Fmain
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKat mülkiyeti ve kat irtifakı niteliği nedir?
Sonraki İçerikDamga vergisi mükellefiyeti olan bir firma devlet kurumları ile yapmış olduğu sözleşmelerin damga vergisini beyanname ile bildirebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz