Ana Sayfa Dünya AB’de 16 yaş ve üstü insanların %3,6’sı tedavi masraflarını karşılayamıyor

AB’de 16 yaş ve üstü insanların %3,6’sı tedavi masraflarını karşılayamıyor

570
0

AB’de 16 yaş ve üstü insanların %3,6’sı tedavi masraflarını karşılayamıyor

Avrupa Birliği’ne bağlı istatistik ofisi Eurostat’ın yayınladığı verilere göre, Avrupa Birliği’nde (AB), 16 yaş ve üstü insanların %3,6’sı 2018’de tıbbi muayene veya tedavi için ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını bildirmiştir.

En sık bildirilen sebep tedavi maliyetinin karşılanamıyor olmasıydı. 16 yaş ve üstü insanların %1.0’i, ihtiyaç duydukları tedavinin “çok pahalı” olduğunu söylemiştir. Tedavi alamamanın bir sonraki en yaygın nedenleri “tedavi bekleme listesi” (%0,9) veya insanların “sorunun kendi başına düzelip düzelmediğini görmek istemesiydi” (%0,6).

Tedaviyi karşılayamadıkları için tıbbi yardım alamayan kişilerin en fazla olduğu yer Yunanistan (% 8,3)  olarak bildirilmiştir. Yunanistan’ın ardından Letonya (% 4,2), Romanya (% 3,4), İtalya (% 2,0), Belçika (% 1,7), Portekiz (% 1,6), Bulgaristan (% 1,5), Kıbrıs (% 1,4) ve Polonya (% 1,1) gelmektedir.

Buna karşılık, en düşük pay Çek Cumhuriyeti ve Finlandiya’da (% 0.0’a yakın), AB Üye Devletlerinin çoğunda ise, nüfusun %1’inden azı finansal nedenlerle karşılanamayan tıbbi ihtiyaç durumunu bildirmiştir.


Kaynak: Eurostat / Link: https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/EDN-20191211-1?inheritRedirect=true&redirect=%2Feurostat%2Fweb%2Fmain
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDeğerli Konut Vergisi Hasılat Tanımı.
Sonraki İçerikArazi vergisinden geçici olarak muaf olan araziler hangileridir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz