Ana Sayfa Mevzuat ABD’den şok eden Çin kararı!

ABD’den şok eden Çin kararı!

786
0

Trump’ın en önemli ekonomik danışmanlarından Kevin Hassett Çin’in Dünya Ticaret Örgütü’nden çıkarılmasının gündeme gelebileceğini iddia etti.

 

Örgütün geneli Trump yönetiminin yıkıcı bir yaklaşımı olduğunu düşünüyor. Bu ise DTÖ’nün üye ülkeler arasında anlaşma sağlamasını zorlaştırıyor.

Dr. Hassett ise agresif olarak tanımladığı uluslararası ticaret stratejisinin başarılı bir şekilde ilerlediğini düşünüyor.

Hassett, DTÖ’nün dünyayı modernleştirme bazında önemli bir rol oynadığını fakat ABD’yi birçok yönden yüz üstü bıraktığını belirtti.

Danışman, Çin üzerine uygulanan tarifelerin ABD için en düşük seviyede zarar ve Çin için maksimum seviyede baskı oluşturmak için tasarlandığını söyledi.

Ayrıca söz konusu stratejinin işe yaradığını ve Çin ile masaya oturmalarının yakın olduğunu belirtti. Özellikle yaklaşan G20 zirvesinde Trump ve Başkan Şi’nin verimli görüşmeler yapacağı konusunda umutlu olduğunu vurguladı.



Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikSeyahat acentaları birliği yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik-23.11.2018
Sonraki İçerikTCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği – 23 Kasım 2018

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz