Ana Sayfa Dünya ABD’de ulusal işsizlik oranı Aralık 2019’da %3,5 oranında kaldı

ABD’de ulusal işsizlik oranı Aralık 2019’da %3,5 oranında kaldı

822
0

ABD’de ulusal işsizlik oranı Aralık 2019’da %3,5 oranında kaldı

Amerika Birleşik Devletleri İşgücü İstatistikleri Bürosu’nun yayınladığı verilere göre, ABD’de işsizlik oranları Aralık ayında 11 eyalette daha düşük, 4 eyalette daha yüksek ve 35 eyalette ve Columbia Bölgesi’nde istikrarlıydı. Bir yıl önceki sekiz eyalette işsizlik oranı düştü, 1 eyalette artış oldu, 41 eyalette ve bölgede çok az değişiklik oldu ya da hiç değişiklik olmadı. Ulusal işsizlik oranı %3,5 ile bir ay boyunca değişmedi ancak Aralık 2018’e kıyasla 0,4 yüzde puanı daha düşüktü.

Tarım dışı ücretli istihdam, Aralık 2019’da 3 eyalette arttı ve 47 eyalette ve Columbia Bölgesi’nde değişmedi. Yıl boyunca 26 eyalet tarım dışı ücretli iş ekledi ve 24 eyalet ve Bölgede esasen rakamlar  değişmedi. Tarım dışı ücretli istihdamı Aralık 2019’da üç eyalette arttı. İş kazançları Teksas (+29.800 ya da +0.2), Washington (+10.900 ya da +0.3) ve Arkansas’da (+5.400 ya da +0.4) gerçekleşti. Yirmi altı eyalette Aralık ayında tarım dışı ücretli istihdam yıllık artış gösterdi.


Kaynak: Amerika Birleşik Devletleri İşgücü İstatistikleri Bürosu / Link: https://www.bls.gov/news.release/laus.nr0.htm
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVakıflar ve dernekler binek araçlarına ait harcamaların ne kadarlık kısmını gider yazabilecektir?
Sonraki İçerikMobilya ürünlerinde KDV indirimi uygulaması ne zamana kadar geçerlidir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz