Ana Sayfa İstatistik ABD’de kişisel gelir Ekim 2019’da 3,3 milyar Dolar arttı

ABD’de kişisel gelir Ekim 2019’da 3,3 milyar Dolar arttı

820
0

ABD’de kişisel gelir Ekim 2019’da 3,3 milyar Dolar arttı

Amerika Birleşik Devletleri Ekonomik Analiz Bürosu’nın (BAE) yayınladığı verilere göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde Ekim 2019’da kişisel gelir ekim ayında 3,3 milyar Dolar (%0,1’den az) arttı. Harcanabilir kişisel gelir (DPI) 12.6 milyar Dolar (%-0,1) düşerken kişisel tüketim harcamaları (PCE) 39.7 milyar Dolar (%0,3) arttı.

Real harcanabilir kişisel gelir Ekim ayında %0,3 azalırken reel kişisel tüketim harcamaları %0,1 arttı. Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ise %0,2 arttı. Gıda ve enerji hariç, kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi %0,1 arttı.

Ekim ayında kişisel gelirdeki artış, öncelikle kişisel faiz gelirindeki ve çiftlik sahiplerinin gelirindeki düşüşle kısmen dengelenen ücret ve maaşlardaki artışı yansıtmakta.

Kişisel harcamalar Ekim 2019’da 43,1 milyar Dolar arttı. Kişisel tasarruf ise Ekim 2019’da 1,29 trilyon Dolar oldu ve kişisel tasarruf oranı, harcanabilir kişisel gelir yüzdesi olarak %7,8 oldu.


Kaynak: Amerika Birleşik Devletleri Ekonomik Analiz Bürosu (BAE) / Link: https://www.bea.gov/news/2019/personal-income-and-outlays-october-2019
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGelir Vergisi Kanunun Geçici 72’nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan Sporculara yapılan ücret ve ücret sayılan ödemelere ilişkin vergilendirme süresi 31/12/2023 Tarihine uzatılarak, Oran Değişmiştir.
Sonraki İçerikKamu ön yeterlilik ilanlarında zorunlu olarak bulunması gereken hususlar nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz