Ana Sayfa Dünya ABD’de doğal gaz tüketimi yazın da kışın da rekor seviyedeydi

ABD’de doğal gaz tüketimi yazın da kışın da rekor seviyedeydi

640
0

ABD’de doğal gaz tüketimi yazın da kışın da rekor seviyelerdeydi

Amerika Birleşik Devletleri Enerji Bilgi İdaresi’nin yayınladığı verilere göre, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki doğal gaz tüketimi, büyük ölçüde enerji talebindeki hava ile ilgili dalgalanmaları yansıtan iki mevsimsel zirveye sahiptir. Kış aylarında soğuk hava, konut ve ticari sektörlerde daha fazla ısınma talebine yol açar. Yaz aylarında, ılık hava iklimlendirme talebine ve buna bağlı olarak elektrik talebine yol açar. Doğal gaz ABD’de elektrik üretmek için kullanılan yakıtların artan bir payını oluşturmaya devam ettiğinden, elektrik enerjisi sektörünün doğal gaz tüketimi yıl boyunca artmıştır.

Kış aylarında, doğal gaz doğrudan fırınlarda, buhar kazanlarında, evlerde ve işyerlerinde diğer doğal gaz yakıtlı ısıtma ekipmanlarında kullanılır. ABD Enerji Bilgi İdaresi’nin konut ve ticari sektörlerde en son enerji kullanımı araştırmaları, 2015 yılında evlerde ısıtma tüketiminin %68’ini ve 2012 yılında ticari binalarda ısıtma tüketiminin %76’sını oluşturduğunu göstermiştir. Evde ve ticari sektörde Ocak 2019’da günde 49 milyar metreküp doğal gaz (Bcf/d) tüketildi ve bu ulusal toplamın neredeyse yarısıydı.

Kış aylarında, evler ve işletmeler ayrıca ısı pompaları, elektrikli radyatörler, alan ısıtıcıları ve diğer elektrikli ısıtma ekipmanlarını kullanır. Bu ekipman, kısmen doğal gaz tarafından üretilen elektrik kullanıyor ve bu da kış aylarında ısıtma ile ilgili ilave doğal gaz tüketimine neden oluyor. Ocak 2019’da doğal gaz yakıtlı jeneratörler, ülkenin elektriğinin %33’ünü sağladı ve doğal gaz yakıtlı enerji santralleri, bu elektriği üretmek için 27 Bcf/d doğal gaz tüketti.


Kaynak: Amerika Birleşik Devletleri Enerji Bilgi İdaresi / Link: https://www.eia.gov/todayinenergy/detail.php?id=42815
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMuhtasar ve prim beyannamelerini pilot illerde dışında isteğe bağlı olarak verebilir miyiz?
Sonraki İçerik2020 E-Müstahsil Makbuzu Geçiş ve Kullanım Zorunluluğu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz