Ana Sayfa Dünya ABD’de biyodizel üretimi Ekim 2019’da arttı

ABD’de biyodizel üretimi Ekim 2019’da arttı

850
0

ABD’de biyodizel üretimi Ekim 2019’da arttı

Amerika Birleşik Devletleri Enerji Bilgi İdaresi’nin yayınladığı verilere göre, ABD’de biyodizel üretimi Ekim 2019’da 144 milyon galon (545 milyon litre) olarak kaydedildi. Ekim 2019’daki biyodizel üretimi, Eylül 2019’daki üretimden 2 milyon galon daha yüksekti.

Orta Batı bölgesinden biyodizel üretimi (Savunma Bölgesi 2 Petrol İdaresi) ABD toplamının %68’ini oluşturdu. Üretim, yılda 2,5 milyar galon kapasiteli 93 biyodizel tesisinden geldi.

Ekim 2019’da üretici biyodizel satışları arasında B100 (% 100 biyodizel) olarak satılan 57 milyon galon (215 milyon litre) ve biyodizel karışımlarında petrolden elde edilen dizel yakıtla satılan 84 milyon (317 milyon litre) galonluk B100 vardı.

Ekim 2019’da biyodizel üretmek için kullanılan toplam 1.096 milyon lira hammadde vardı. Soya fasulyesi yağı, Ekim 2019’da 558 milyon lira tüketilen en büyük biyodizel hammaddesi olarak kaldı.


Kaynak: Amerika Birleşik Devletleri Enerji Bilgi İdaresi / Link: https://www.eia.gov/biofuels/biodiesel/production/
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikŞehir içinde turistlerin taşımacılık hizmetlerini yapan Seyahat acenteleri turizm payı beyannamesi vermek zorunda mıdır?
Sonraki İçerikŞirketler personellerinin kalması için kiraladıkları meskenlere ait ödemeleri gider yazabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz