Ana Sayfa Dünya ABD’de Ağustos ayında ikinci el konut satışları düşük faiz oranlarından etkilenerek bir...

    ABD’de Ağustos ayında ikinci el konut satışları düşük faiz oranlarından etkilenerek bir önceki aya göre %2,4 arttı

    488
    0

    Yurt Dışı Gelişmeler

    • ABD’de Ağustos ayında ikinci el konut satışları, düşük faiz oranlarından etkilenerek bir önceki aya göre %2,4 oranında arttı.
    • ABD’de Eylül ayında öncü verilere göre Üretim Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), 53,5 ile piyasa beklentisinin biraz üzerinde gerçekleşti.
    • ABD’de Eylül ayında öncü verilere göre Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), bir önceki aya göre azalarak 54,6 değerini aldı.
    • ABD’de Ağustos ayında yeni konut satışları bir önceki aya göre %4,8 oranında artarak 1 milyon 11 bin adet oldu.
    • ABD’de son hafta işsizlik maaşına başvuranların sayısı 870 bin kişi ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti.
    • ABD’de Ağustos ayında dayanıklı mal siparişleri bir önceki aya göre %0,4 ile beklentilerin oldukça altında arttı.
    • Euro Alanı’nda Eylül ayında öncü verilere göre İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), önceki aya göre 2 puan artarak 53,7 ile piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti.
    • Euro Alanı’nda Ağustos ayında 50,5 olan Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) verisi Eylül ayında öncü verilere göre 47,6’ya gerileyerek 50 olan eşik seviyesinin altına inmiş oldu.
    • Almanya’da Eylül ayında Ifo iş iklimi endeksi 93,4 ile piyasa beklentisinin altında değer aldı.


    Kaynak: TOBB Ekonomi Bülteni
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikUkrayna ile Türkiye Arasında Gelir ve Servet Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşması Onaylandı
    Sonraki İçerikİstanbul’daki turizm sektörü: Finansal yardım almadan operasyonlara 3 aydan daha uzun süre devam edemeyeceğiz

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz