Ana Sayfa Dünya ABD’de Ağustos ayı Tüketici Fiyat Endeksi yıllık bazda piyasa beklentisine paralel %5,3...

    ABD’de Ağustos ayı Tüketici Fiyat Endeksi yıllık bazda piyasa beklentisine paralel %5,3 olarak açıklandı

    403
    0

    Yurt Dışı Gelişmeler

    • ABD’de Ağustos ayı çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık bazda piyasa beklentisi olan %4,2 değerinin altında kaldı ve %4 olarak açıklandı. TÜFE değeri aylık bazda ise piyasa beklentisi olan %0,3 değerinin altında kalarak %0,1 açıklandı.
    • ABD’de Ağustos ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık bazda piyasa beklentisine paralel %5,3 olarak açıklandı. TÜFE değeri aylık bazda ise piyasa beklentisi olan %0,4 değerinin altında %0,3 olarak açıklandı.
    • ABD’de yıllık bazda Sanayi Üretimi Ağustos ayında %5,95 olarak gerçekleşti. Ayrıca aylık bazda Sanayi Üretimi Ağustos ayı beklentilerine paralel %0,4 olarak gerçekleşti.
    • ABD’de Çekirdek Perakende Satışlar Ağustos ayında piyasa beklentisi olan -%1 değerinin üzerinde %1,8 olarak açıklandı.
    • ABD’de işsizlik maaşı başvurularına 332 bin kişi müracaat etti. Piyasa beklentisi 330 bin kişinin başvurması yönündeydi.
    • ABD’de Philadelphia Fed İmalat Endeksi Eylül ayında piyasa beklentisi olan %18,8 değerinin üzerinde %30,7 olarak açıklandı.
    • ABD’de Perakende Satışlar Ağustos ayında piyasa beklentisi olan -%0,08 değerinin üzerinde %0,07 olarak açıklandı.
    • Euro Alanı’nda Ağustos ayında açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık bazda piyasa beklentisine paralel %3 olarak açıklandı. Aynı şekilde, TÜFE değeri aylık bazda da piyasa beklentisine paralel %0,4 olarak açıklandı.


    Kaynak: TOBB Ekonomi Bülteni
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurt dışına düzenlenecek yansıtma faturası KDV beyannamesinde hangi kod ile beyan edilmelidir?
    Sonraki İçerikNihai tüketicilere düzenlenen faturalarda KDV tevkifatı yapılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz