Ana Sayfa Haberler ABD Türkiye’yi GTS’den çıkardı

ABD Türkiye’yi GTS’den çıkardı

902
0
ABD Türkiye’yi GTS’den çıkardı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından perşembe günü yapılan açıklamada Türkiye’nin Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi (GTS) kapsamındaki ülkeler listesinden çıkarıldığını bildirdi.

GTS ile bazı ürünler ABD’ye gümrüksüz bir şekilde giriş yapabiliyor.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Türkiye’nin ekonomik büyümesinin artık yeterli seviyeye ulaştığı ve söz konusu kararın bu nedenle alındığı ifade edildi.

Ayrıca karar ile Türkiye’den yapılan çelik ithalatına uygulanan vergi oranı yüzde 50’den yüzde 25’e indirildi.

Kararın 17 Mayıs itibariyle yürürlüğe girmesi bekleniyor.

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikUlusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışılmaması zorunlu mudur?
Sonraki İçerikUlusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışılması halinde işçinin ücreti nasıl ödenir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz