Ana Sayfa Haberler ABD ekonomisi hızla büyüyor

ABD ekonomisi hızla büyüyor

914
0

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı’nın Perşembe günü açıkladığı verilere göre, ülkenin Gayrı Safi Yurtiçi Hasılası (GSYH), dördüncü çeyrekte görülen yavaşlamaya rağmen 2018 senesinin genelinde yüzde 2,9 artış gösterdi.
Söz konusu veri ise ABD GYSH’sinin son üç yılda gösterdiği en hızlı artış olarak kayıtlara geçti.

GSYH ayrıca dördüncü çeyrekte, yıllık oran bazında yüzde 2,6 artış göstererek ekonomistlerin yüzde 1,9’luk büyüme tahminini aşmış oldu.

ABD ekonomisinin yaklaşık olarak üçte ikisine denk gelen tüketici harcaması da, yüzde 2,8’lik tahmini aştı.

İhracat sektörü ise hayal kırıklığına uğrattı.
İthalatta görülen yüzde 2,7 oranında artış ve ihracatta görülen yüzde 1,6’lık azalma ile ABD ticaret açığı dördüncü çeyrekte arttı.

 

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBelge olmadan şirketin kayıtlarına gelir ve gideri etkileyecek kayıt girebilir miyim?
Sonraki İçerik4 yıl boyunca götürü gider beyan ettiğim kira geliri beyannamemi 2018 yılında gerçek gider olarak verebilir miyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz