Ana Sayfa Haberler ABD bankaları birleşiyor

ABD bankaları birleşiyor

806
0

Bölgesel bankacılık şirketleri SunTrust Banks ve BB&T Corporation, Perşembe günü yaptıkları açıklamada tek bir çatı altında birleşeceklerini duyurdu.

Söz konusu birleşme için 6 milyar dolarlık anlaşma sağlayan bankalar, Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük altıncı bankasını oluşturacaklar.

Birleşme ile oluşacak yeni bankanın hangi isme sahip olacağı ise henüz belli değil.

Yeni bankanın 442 milyar dolar değerinde varlığı, 301 milyar dolar değerinde kredisi ve 324 milyar dolar değerinde mevduatı olacak ve 10 milyondan fazla haneye hizmet verecek.

Ayrıca bankanın, 2022 yılına kadar yıllık 1,6 milyar dolar işletme maliyeti olacağı öngörülüyor.

Açıklamanın ardından BB&T’nin hisse değeri açılış öncesi işlemlerde yüzde 0,35 (BBT, +0.56%); SunTrust’ın hisseleri ise yüzde 5,04 arttı (STI, +1.72%).

 

 

 

 

 


Kaynak: iskur.gov.tr
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDoğumda yarım çalışma ödeneği miktarı ne kadardır?
Sonraki İçerikÖzel Sektörün Yurtdışından Sağladığı Kredi Borcu Gelişmeleri – Aralık 2018

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz