Ana Sayfa Dünya AB27’de piyasa değeri 2018’de %13,7 azaldı

AB27’de piyasa değeri 2018’de %13,7 azaldı

720
0

AB27’de piyasa değeri 2018’de %13,7 azaldı

Avrupa Sermaye Piyasası Kurulu’nun (EMCI) yayınladığı verilere göre, Avrupa Birliği 27’de* piyasa değeri 2018 yılında %13,7 oranında azalırken, Avrupa borsalarına giriş için kabul edilen şirket sayısı pozitif büyüme gösterdi. Halka arz yoluyla toplanan sermaye %30,8 azaldı.

Avrupa’da listelenen ETF’lerin (borsa yatırım fonları) %9,2 oranında artmasına rağmen, ETF ticaretinin toplam değeri %6,2 azaldı.

2018 yılında ödenmemiş borçlanma senetlerinin toplam tutarı 88 trilyon € arttı. AB-27’deki nosyonal borç tutarı, hem değer (%2,0’lik düşüş) hem de GSYİH payı (%138,5 seviyesinde) düştü. Hükümetler tarafından ihraç edilen nosyonal borçlar büyümeye devam ederken, finans dışı kurum ve şirket borçları azalmıştır.

Tahsil edilmemiş ipotek teminatlı menkul kıymet hacimleri 2018 yılında %3,9 oranında artmıştır. Bu oran büyük ölçüde artan miktarda ipotek tahvili olmuştur.

Avrupa’daki faiz oranı türevleri ticareti 2018’de %13,4’lik büyüme oranı gösterdi.

Emtia türevlerinde küresel ticaret %11,3 arttı ve sözleşme sayısı 4,9 milyar oldu.

Vadeli hisse senedi piyasası ve hisse senedi opsiyon piyasası 2018 yılında sırasıyla %41 ve %8 artış kaydetmiştir.

Avrupa yatırım fonlarının sayısı ise 2018’de %1,8 artarken, toplam aktifler %3,0 oranında azalmıştır.

* (27 ülkeden oluşan Avrupa Birliği.)


Kaynak: Avrupa Sermaye Piyasası Kurulu EMCI) / Link: http://www.eurocapitalmarkets.org/publications/research-reports/2019-ecmi-statistical-package-key-findings
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKimler ev hizmetlerinde 10 gün ve daha fazla süre ile çalışabilir?
Sonraki İçerikKasım ayına ait SGK teşvikinin muhasebe kaydını hangi tarihte işleme almalıyım?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz