Ana Sayfa Ekonomi AB Ülkeleri Arasında Yoksulluğun En Fazla Düştüğü İkinci Ülke Türkiye!

    AB Ülkeleri Arasında Yoksulluğun En Fazla Düştüğü İkinci Ülke Türkiye!

    1303
    0

    Türkiye, seçilmiş Avrupa Birliği ülkeleri içinde Finlandiya’nın ardından yoksulluk oranında en fazla düşüşün kaydedildiği ülke oldu.

    EN FAZLA DÜŞÜŞ FİNLANDİYA‘DA
    Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) yayımladığı bültene göre, Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) seçilmiş Avrupa Birliği ülkeleri içinde eşdeğer hane halkı kullanılabilir fert medyan gelirinin yüzde 60’ı dikkate alınarak belirlenen yoksulluk sınırına göre, 2015 yılına kıyasla 2016’da yoksulluk oranında en fazla düşüşün olduğu ülke 0,8 puanla Finlandiya olurken, bu ülkeyi 0,7 puan azalışla Türkiye, İngiltere ve Letonya izledi.

    TÜRKİYE’DE YOKSULLUK 21,2 OLDU
    Türkiye’de yoksulluk oranı, 2015’te yüzde 21,9 düzeyindeyken 2016’da yüzde 21,2’ye geriledi.

    EN YÜKSEK YOKSULLUK ORANI SIRBİSTAN’DA
    Seçilmiş Avrupa Birliği ülkeleri içinde en yüksek yoksulluk oranına sahip ülke, yüzde 25,5 ile Sırbistan olurken, bu ülkeyi yüzde 25,3 ile Romanya ve yüzde 22,9 ile Bulgaristan takip etti.

    ÇEKYA YOKSULLUK ORANI EN DÜŞÜK ÜLKE
    Söz konusu ülkeler arasında en düşük yoksulluk oranına sahip ülke yüzde 9,7 ile Çekya olurken, bu ülkeyi yüzde 11,6 ile Finlandiya ve yüzde 11,9 ile Danimarka izledi.

    İSVEÇ YOKSULLUK ORANININ EN ÇOK ARTTIĞI ÜLKE
    Geçen yıl bir önceki yıla göre yoksulluk oranında artışın en yüksek olduğu ülkeler ise 1,7 puanla İsveç, 1,2 puanla Hollanda ve 0,9 puanla Bulgaristan oldu.

    Kaynak: Fortune Türkiye

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikKur Riski NEDİR?
    Sonraki İçerikKonut Fiyat Endeksi-(KFE) NEDİR?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz