Ana Sayfa Haberler AB ticaret verileri açıklandı – Ocak 2019

AB ticaret verileri açıklandı – Ocak 2019

814
0

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Ocak ayına ilişkin ticaret verilerini açıkladı.

Verilere göre Euro bölgesinden (EA19) yapılan ihracat, Ocak ayı için 183,4 milyar euro olarak gerçekleşti. Böylece geçen yılın aynı ayıyla karşılaştırıldığında ihracatta yüzde 2,5 (179.0 milyar euro) artış sağlanmış oldu.

Avrupa Birliği ithalat tutarı ise, bir önceki yılın aynı ayıyla karşılaştırıldığında yüzde 3.4 artarak 181.8 milyar euro olarak gerçekleşti.

Böylece AB, ticaret fazlası 1.5 milyar euro oldu.

Türkiye’nin Avrupa Birliğinden (AB) ithalatı ise, bir önceki yılın aynı ayına oranla 7,7 milyar euro gerileyerek 5 milyar euroya indi.

Böylece Türkiye, Ocak ayında 1 milyar 797 milyon euroluk ticaret fazlası gerçekleştirdi.

 

 

 

 


Kaynak: Eurostat
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTanzim satış için 14 bin ton ürün sevkiyatı yapıldı
Sonraki İçerikİhracat birim değer endeksi %5,5 azaldı – Ocak 2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz