Ana Sayfa Haberler AB ticaret fazlası verileri yayınlandı

AB ticaret fazlası verileri yayınlandı

775
0
AB ticaret fazlası verileri yayınlandı

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (Eurostat), Şubat ayı ticaret fazlası verilerini yayınladı.

Şubat 2019’da Euro bölgesinden yapılan ihracat, bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 4,4 artarak 183,3 milyar euro olarak kaydedildi.

Euro bölgesine yapılan ithalat ise Şubat ayında, bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 4 artarak 165,4 milyar euro olarak kaydedildi.

Böylece Şubat ayında euro bölgesi 17,9 milyon euro ticaret fazlası vermiş oldu.
Şubat 2018’de euro bölgesinde 16,5 milyon euro ticaret fazlası verilmişti.

Türkiye ise Şubat ayında AB ülkelerine 6 milyar 528,2 milyon Euro ihracat ve 5 milyar 650,6 milyon euro ithalat gerçekleştirdi.
Böylece Türkiye, Şubat ayında Avrupa Birliği ile 877,6 milyon Euro ticaret fazlası vermiş oldu.

 

 

 


Kaynak: Eurostat
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKamu Kurumları mülkünün işyeri olarak kiralanması karşılığı ödenen kira için ayrıca stopaj ödenecek mi?
Sonraki İçerikKurumlar Vergisinde Sayılan Bazı İstisnalar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz