Ana Sayfa Dünya AB, koronavirüs salgınının ekonomik etkileriyle mücadele etmek için oluşturulan 750 milyar €...

AB, koronavirüs salgınının ekonomik etkileriyle mücadele etmek için oluşturulan 750 milyar € tutarında kurtarma paketi ve bütçe konusunda anlaşma sağladı

501
0

Yurt Dışı Gelişmeler

• ABD’de Haziran ayında ikinci el konut satışları, bir önceki aya göre %20,7 artışla 4,72 milyon adet oldu.
• ABD’de son haftada işsizlik maaşı başvuruları bir önceki haftaya göre artış kaydederek 1,4 milyon kişi ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti.
• Avrupa Birliği, koronavirüs salgınının ekonomik etkileriyle mücadele etmek için oluşturulan 750 milyar € tutarında kurtarma paketi ve bütçe konusunda anlaşma sağladı. Paketin; 390 milyar €’luk kısmı hibe, 360 milyar €’luk kısmı ise düşük faizli kredi olarak kullanılacak.
• Euro Alanı’nda Temmuz ayı öncü verilerine göre İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), bir önceki aya göre artarak 51,1 ile 50 olan eşik değerin üzerinde değer aldı.
• Euro Alanı’nda Temmuz ayı öncü verilerine göre Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), 55,1 olarak piyasa beklentisinin üzerinde değer aldı.
• İngiltere’de Haziran ayında perakende satışlar bir önceki aya göre %13,9 ile %8 olan piyasa beklentisinin üzerinde arttı.
• İngiltere’de Temmuz ayı öncü verilerine göre imalat ve hizmet sektörlerinin birlikte değerlendirildiği Bileşik Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), 57,1 ile piyasa beklentilerinin oldukça üzerinde değer aldı.


Kaynak: TOBB Ekonomi Bülteni
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDezenfektan satışında uygulanacak KDV oranı nedir?
Sonraki İçerikŞirket devirlerinde personellerin özlük hakları da devir olur mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz