Ana Sayfa Haberler AB – Çin ticaret verileri açıklandı

AB – Çin ticaret verileri açıklandı

861
0
AB – Çin ticaret verileri açıklandı

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (Eurostat) 2018 yılına ilişkin Çin – Avrupa Birliği ticaret verilerini yayımladı.

Buna göre Çin, AB’nin en fazla ihracat gerçekleştirdiği ikinci ülke ve AB’ye en fazla ithalat yapan ülke oldu.

2008 ila 2018 yılları arasında AB, Çin ile mal ticareti fazlası verdi. 2018 yılında verilen ticaret fazlası 185 milyar euro olarak kaydedildi.

AB ile Çin arasındaki ticaret özellikle makine ve araçlar, kimyasal ürünler ve diğer sanayi ürünleri olarak gerçekleşti.

2018 yılında AB üye ülkeleri arasında Çin’den en fazla ithalat gerçekleştiren ülke 85 milyar euro ile Hollanda oldu. Çin’e en fazla ihracat gerçekleştiren ülke ise 94 milyar euro ile Almanya oldu.

 

 


Kaynak: Eurostat
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikFason üretimlerde yapılan mal alımları için hangi muhasebe hesapları kullanılır?
Sonraki İçerikİşçiye tahsis edilen ev için mülk sahibine şirket tarafından ödenen kira üzerinden SGK primi hesaplanır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz