Ana Sayfa İstatistik AB 2018’de yiyecek ve alkolsüz içecekler için 1 047 milyar Euro harcadı

AB 2018’de yiyecek ve alkolsüz içecekler için 1 047 milyar Euro harcadı

697
0

AB 2018’de yiyecek ve alkolsüz içecekler için 1 047 milyar Euro harcadı

Avrupa Birliği’ne bağlı istatistik ofisi Eurostat’ın yayınladığı verilere göre, 2018 yılında, Avrupa Birliği’ndeki (AB) haneler, yiyecek ve alkolsüz içecekler için 1 047 milyar Euro (AB GSYİH’nın %6.6’sı kadar) harcadı.

Bu, toplam tüketim harcamalarının %12,1’ini temsil etmekte ve konut, su, elektrik, gaz ve hanehalkı harcamalarının %24,0’ünü oluşturan diğer yakıtlar ve %13,2’sini oluşturan ulaşımdan sonra hanehalkı harcamalarının üçüncü büyük kategorisi olarak yer almaktadır.

Romanya’daki haneler, toplam hane halkı tüketim harcamalarının beşte birini (%27,8) gıda ve alkolsüz içecekler için harcamıştır. Bir sonraki en yüksek pay Litvanya (%20,9) ve Estonya’ya ait (% 19,6).

Gıda harcamalarında en yüksek düşüş Litvanya’ya, en yüksek artış Çekya ve Slovakya’da

2008 ve 2018 yılları arasında, toplam hane halkı harcamalarının gıdaya oranı 2018’e verileri mevcut olan AB Üye Devletlerinin çoğunda azalmış ya da sabit kalmıştır. En yüksek düşüş Litvanya’da (2008’de toplam hane halkı harcamalarının %24,8’i, 2018’de %20,9’u veya 3,9 yüzde puanlık düşüş), ardından Polonya (3,4 yüzde puanı) ve Malta’da (-3,0 yüzde puanı) kaydedildi.


Kaynak: Eurostat / Link: https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/DDN-20191209-1?inheritRedirect=true&redirect=%2Feurostat%2Fweb%2Fmain
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKarşı Tarafa Yükletilen Vekalet Ücretini Ödeyenlere Stopaj Yükümlülüğü Getirildi.
Sonraki İçerikSerbest meslek erbapları kendileri için yapmış oldukları sağlık harcamalarını gider olarak yazıp, harcamalarındaki KDV’yi indirim konusu yapabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz