Ana Sayfa Muhasebe A.Ş. Yönetim kurulu üyelerinin vergi borcundan sorumluluğu nedir?

A.Ş. Yönetim kurulu üyelerinin vergi borcundan sorumluluğu nedir?

1219
0

…2015 yılı Temmuz ayında devir alınmış 900.000 TL sermayeli ANONİM şirketi var. 899.999 TL 1. ortağa 1TL diğer ortağa ait. Şirket 2015 yılından bugüne bir faaliyette bulunmamış. Büyük ortağın temsil yetkisi var. Küçük ortak yönetim kurulu başkan yardımcısı ama temsil yetkisi yok. Kendilerinden önceki döneme ait vergi dairesine ve SGK’ ya borçlar var. Yönetim Kurulu 3 sene geçmiş yenilenmemiş. Kamu borçları tahsil etmek istediğinde ortaklara hangi oranda ve nasıl gelir? Küçük ortak kâğıt üstünde bir ortak ise hukuki açıdan payını diğer ortağa devretmek isterse nasıl bir yol izlemeli? Ortaklık bitse dahi sorumluluğu kamu borçları için ne kadar devam eder?
(18.12.2018)

Ortaklar şirkte karşı taahhüt ettikleri sermaye için sorumlu olup, temsilde yetkili üye elbette mesuldür, bu konuda sorumluluk ta müteselsildik ilkesinden de hareket edilebilir, bu sorunuzda küçük ortağın sorumlulukları aslında ölçülü olup hisselerini devir ederek ayrılması mümkündür, önerim satışın noter den yapılıp, tek pay kararını alıp tescil edilmesidir. Ayrıca ortaklığın bitmesi YK üyeliğini sona erdirmez ve genel kurulun yapılmasından tüm yönetim kurulu sorumlu olduğundan hemen bir genel kurul kararı alınıp yeni yönetim kurulunun seçilmesini de sağlaması gerekir ki, sorumlulukları bitmiş olabilsin.

 


Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İmza yetkisi olmayan A.Ş. Yönetim kurulu üyesinin vergi dairesi borçlarından sorumluluğu var mıdır?

 

Yönetim Kurulu Toplantı Nisapları Nelerdir?

 

A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Hangi Durumlarda Toplantılara Katılmaz?

 

A.Ş.’de Yönetim Kurulu sayısı ve diğer değişikliklerden hangisi tescil edilmelidir?

 

Vasiyet bırakarak vefat eden yönetim kurulu üyesini Y.K.’da kim temsil edecektir?

 

YEVMİYE MADDESİ

 

Ortalama Döviz Kuru Programı

 

 

Önceki İçerik4/7/1956 Tarihli ve 6772 Sayılı Kanun Kapsamına Giren Kurumlarda Çalışan İşçilere 2019 Yılında Yapılacak İlave Tediyelerin Sürelerinin Belirlenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 682)
Sonraki İçerikTürkiye’deki yabancı konsolosluklara yaptığımız satışları Bs formunda bildirilecek miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz