Ana Sayfa Mevzuat Sermaye artırımında geçmiş dönemlere ait evraklara ulaşamıyorsak sermaye artırımı raporunu nasıl düzenlemeliyiz?

Sermaye artırımında geçmiş dönemlere ait evraklara ulaşamıyorsak sermaye artırımı raporunu nasıl düzenlemeliyiz?

A.Ş. firmamızda sermaye artırımı yapacağız. İTO'ya teslim ettiğimiz evraklar arasında "sermayenin ödendiğinin tespitine ait rapor" yer alıyor. Normalde rapor eklerine bir önceki sermaye artırımının yevmiye kayıt çıktısı ve banka ödeme dekontlarını ekliyorduk. Firmanın bir önceki sermaye artırımı 2005 yılında yapılmış olup, yevmiye defteri ve banka ödeme dekontlarına ulaşılamamaktadır. Ne yapmalıyız?

556
0

A.Ş. firmamızda sermaye artırımı yapacağız. İTO’ya teslim ettiğimiz evraklar arasında “sermayenin ödendiğinin tespitine ait rapor” yer alıyor. Normalde rapor eklerine bir önceki sermaye artırımının yevmiye kayıt çıktısı ve banka ödeme dekontlarını ekliyorduk. Firmanın bir önceki sermaye artırımı 2005 yılında yapılmış olup, yevmiye defteri ve banka ödeme dekontlarına ulaşılamamaktadır. Ne yapmalıyız?

Rapor eldeki verilere uygun ve istenilen sonucun yer alması şeklinde düzenlenmesi halinde sorun yaşanmayacaktır. Son kayıtlar dikkate alınarak eski sermayenin ödenmiş olduğu ve özvarlıkların içinde korunuyor olduğunun tespiti belirtilmiş olmalı.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTevkifatlı olması gereken faturayı kabul edip işleme alırsak bir sorumluluğumuz olur mu?
Sonraki İçerikGümrük ve Ticaret bakanlığından izin alması zorun olan anonim şirketlerde esas sözleşmenin değiştirilmesi nasıl yapılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz