Ana Sayfa TTK A.Ş. hisse devri pay defterine nasıl işlenecek?

A.Ş. hisse devri pay defterine nasıl işlenecek?

2951
0

A.Ş. de ortaklardan biri tüm senede bağlanmamış nama yazılı hisselerini devredip ortaklıktan ayrıldı. Pay defterine bu devri işlediğimiz zaman devir alan ve devir eden ortaklar kendi sayfalarında bu devirle ilgili imza atmaları gerekir mi? Yoksa kimsenin imza atmasına gerek olmadan sadece ilgili ortakların sayfalarına devir yazılsa yeterli midir?

Pay defterinin tutulması Yönetim kurulunun görevidir.
Devir belgeler alınarak deftere işlenmesi yeterlidir.
Defterde imza alanı var ise imza alınması ileriye dönük olarak sorunların yaşanmasında delil olması bakımından faydalı olacaktır.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYabancılar Eurobond faiz geliri için vergi ödeyecek mi?
Sonraki İçerikDevlet tahvili ve Hazine bonosu TL faiz gelirleri için beyanname verilecek mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz