Ana Sayfa Mevzuat Kuruluş aşamasında tasdik ettirilmeyen pay defterini şimdi tasdik ettirebilir miyiz?

Kuruluş aşamasında tasdik ettirilmeyen pay defterini şimdi tasdik ettirebilir miyiz?

1181
0

1990 yılında kurulan limited şirketi bugüne kadar pay defteri yaptırmamış. Firma şu an ticaret bakanlığı incelemesinde pay defterini ilk defa yaptıracağım. Bunun herhangi bir cezası var mı? Pay defteri yapılmış fakat kaybedilmiş olması durumunda asliye hukuk tan zayi belgesi alıp noterden kayıp üzerine pay defteri yapılmasında cezası var mı?

Bilindiği kadarı ile zorunlu defterlerin tasdik edilmemeleri cezai müeyyidesi bulunmaktadır, ayrıca yeni defterin tasdiki için öncelikle taahhütte bulunmanız halinde tasdiki yapması için noteriniz ile görüşmelisiniz.

TTK’da zayi halinde defterin zayi tespitini mahkemeye işaret etmiş ise de uygulamada karşılaşılan sorunlardan dolayı çözüm olarak yönetimin vereceği beyan ile noterler tasdiklerini yaptırabilirsiniz.

İktisadi işletmesi olmayan ve bilanço usulüne göre defterleri tutulan ve dernek tüzüğünde herhangi madde olmadan derneğinin geçmiş yıl karlarını sermaye hesabına ekleyebilir miyiz?

Dernekler Vergi hukuku ve TTK hükümlerine göre defter tutmaz.

Dernekler kanununa göre defter tutar. Dernek de kar OLMAZ GELİR FAZLASI VEYA GİDER FAZLASI OLUR.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2019 yıl sonuna göre özel sektörün yurt dışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu Temmuz sonu itibarıyla 16,8 milyar ABD doları azaldı 
Sonraki İçerikCOVID-19 döneminde yapılan nakdi destekler 35 milyar liraya yaklaştı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz