Ana Sayfa Yaşamın İçinden Dünyada en çok depremin yaşandığı yer neresi?

Dünyada en çok depremin yaşandığı yer neresi?

1364
0

Dünyada en çok depremin yaşandığı yer neresi?

Aslında bu sorunun cevabı göründüğü kadar basit değil. En doğru şekilde cevaplamak için, soruyu dört farklı şekilde yeniden ifade etmemiz gerekiyor:

  • En çok hangi ülkede depremler tespit edilir?

Japonya.

Tüm ülke çok aktif bir sismik bölgede ve dünyanın en yoğun sismik ağına sahiptir, bu nedenle Japonya’da birçok deprem kaydedebiliyor.

  • Aslında hangi ülke en fazla depremi yaşıyor?

Endonezya da çok aktif sismik bir bölgede yer almakta, ancak Japonya’dan daha büyük bir alana sahip olması nedeniyle daha fazla deprem yaşamış oluyor.

  • Birim alan başına en fazla deprem hangi ülkede gerçekleşiyor?

Muhtemelen bu sorunun cevabı Tonga, Fiji veya Endonezya olacaktır, çünkü hepsi çökme bölgeleri boyunca son derece aktif sismik bölgelerde bulunmaktadır. Bu bölgelerdeki aralıklı sismik enstrümantasyon tüm küçük depremleri kaydetmemize izin vermiyor.

  • Hangi ülke en yıkıcı depremlere sahip veya hangi ülkedeki depremler en çok hasar ve ölümle sonuçlandı?

Hem Çin hem de İran sismik olarak aktif bölgelerdedir, çok uzun tarihi kayıtlara sahiptir ve birçok felaketle sonuçlanan depremler yaşamıştır. Türkiye de bu kategoride yer alacak kadar en yıkıcı depremleri yaşamıştır.


Kaynak: Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) – link: https://www.usgs.gov/faqs/which-country-has-most-earthquakes?qt-news_science_products=0#qt-news_science_products
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKDV mükellefiyeti olmayanlara Tevkifatlı fatura düzenlenebilir mi?
Sonraki İçerikSerbest muhasebeci mali müşavirler faaliyetlerini kapatmandan tür değişikliği yaparak Anonim şirket olabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz