Ana Sayfa Vergi 7326 sayılı kanun kapsamında şirket alacakları af kapsamında düzeltilir mi?

    7326 sayılı kanun kapsamında şirket alacakları af kapsamında düzeltilir mi?

    7326 Sayılı kanunda yapılacak düzeltme işlemleri

    417
    0

    Bir ltd.Şti Nin, geçmiş yıllardaki ithalatları nedeniyle, bir yurtdışı satıcı firmasına olan alacak bakiyesi, olması gereken bakiyesinden çok daha fazladır. 7326 nolu yasa kapsamında, gerçek bakiye ile kayıtlardaki yüksek bakiye arasındaki farkın düzeltilmesi sağlanabilir mi? 

    7326 sayılı yasada şirket alacaklarının düzeltilmesi ile ilgili yasa bir hüküm yok. 

    Kasa ve ortak alacakları dışında düzeltme yapılamaz.

    BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI İLE BAZI

    KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN

    Kanun No. 7326                                                  Kabul Tarihi: 3/6/2021

    MADDE 6 –

    (3) Kayıtlarda yer aldığı hâlde işletmede bulunmayan kasa mevcudu ve ortaklardan alacaklar ile bunlarla ilgili diğer işlemler hakkında aşağıdaki hükümler uygulanır:

    a) Bilanço esasına göre defter tutan kurumlar vergisi mükellefleri, 31/12/2020 tarihi itibarıyla düzenledikleri bilançolarında görülmekle birlikte işletmelerinde bulunmayan kasa mevcutları ve işletmenin esas faaliyet konusu dışındaki işlemleri dolayısıyla (ödünç verme ve benzer nedenlerle ortaya çıkan) ortaklarından alacaklı bulunduğu tutarlar ile ortaklara borçlu bulunduğu tutarlar arasındaki net alacak tutarları ile bunlarla ilgili diğer hesaplarda yer alan işlemlerini 31/8/2021 tarihine kadar (bu tarih dâhil) vergi dairelerine beyan etmek suretiyle kayıtlarını düzeltebilirler.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKargo taşıma hizmetinde KDV tevkifatı
    Sonraki İçerikHaziran 2021 dönemi itibarıyla gayrinakdi kredilerin büyüklüğü 1.191 milyar TL olarak gerçekleşti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz