Ana Sayfa Vergi 7256 sayılı kanun yürürlüğe girdikten sonraki tahakkuk etmiş olan vergi cezaları ve...

    7256 sayılı kanun yürürlüğe girdikten sonraki tahakkuk etmiş olan vergi cezaları ve faizleri için 7256 kanun kapsamında başvuru yapabilir miyiz?

    1 Ekim 2008 öncesindeki Bağkur borçları ihya edilebilir mi?

    453
    0
    Vergi inceleme sonucunda 05.11.2020 tarihli tutanak ile uzlaşmaya vardık. Ancak vergi dairesi uzlaşılan tutar üzerinde gecikme faizi uygulamış ve borcu kanun yürürlüğe girdiğinden 2 gün sonra mükellefe tahakkuk ettirdi. Mükellef 7256 yapılandırma kanunda faydalanır mı?

    7256 sayılı kanundan yararlanamaz. Kesinleşme Kanun yürürlüğe girdiği tarihten önce olması gerekir.

    Büromu 2005 yılında açtım ve ilk defa zorunlu bağkur kapsamına girdim. Ancak bağkur tescilimi yaptırmadım. Bağkura ilk tescil tarihim 01.10.2008 tarihidir. 7256 sayılı kanundan faydalanarak prim ihya işlemi yaptırmak istiyorum. Ancak SGK 01.10.2008 öncesine prim ihya işlemi yaptıramazsınız denmektedir. Ne yapmalıyım?

    5510 Sayılı Kanunun 4/1b kapsamındaki Sigortalılığın Durdurulması hakkındaki GENELGE 2020/46 sayılı genelgede uygulamaya ilişkin veri bulunmakta olup 01.10.2008 öncesine ilişkin açıklama bulunmamaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYİKOB Nedir?
    Sonraki İçerikTürkiye genelinde konut satışları 2020 Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %18,7 azaldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz