Ana Sayfa Vergi 7256 sayılı kanun kapsamında Bağ-Kur borçlarını yapılandıranlar genel sağlık sigortasından faydalanabilir mi?

    7256 sayılı kanun kapsamında Bağ-Kur borçlarını yapılandıranlar genel sağlık sigortasından faydalanabilir mi?

    Bağkur borcunu taksitlendiren sağlık hizmeti alır mı?

    666
    0
    7256 Sayılı Kanun kapsamında 31/12/2020’ye kadar ödenmeyen veya yapılandırılmayan Bağkur borçlarıyla ilgili bilgi verebilir misiniz?

    4b (Bağkur) Bendi Kapsamındaki Sigortalılar İle Ek-5 (Tarım Sigortalılığı) ve Ek-6 (Ticari Taksi Sigortalılığı)’ncı Maddeleri Kapsamında Sigortalı Olanların Borçlarını Yapılandırma 5510 sayılı Kanunun 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamındaki sigortalılar ile ek 5 ve ek 6’ncı maddeleri kapsamında sigortalı olanların, bu madde kapsamındaki borçlarını yapılandırmaları hâlinde, yapılandırılan borç haricinde altmış günden fazla prim ve prime ilişkin borçlarının bulunmaması veya altmış günden fazla prim ve prime ilişkin borçları bulunmakla birlikte bu borçlarını ilgili kanunlara göre taksitlendirmiş veya yapılandırmış olup ödeme yükümlülüklerini de yerine getiriyor olmaları ve bu maddeye göre yapılandırılan borçlarının ilk taksitini ödemeleri kaydıyla genel sağlık sigortasından yararlanmaya başlatılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKasa Tazminatından SGK Primi kesilir mi?
    Sonraki İçerikVergi dönemi aylık olanların hangi vergi borçları taksitlendirilebilir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz