Ana Sayfa Vergi 7256 sayılı kanun kapsamında BAĞ-KUR borçları siliniyor muydu?

    7256 sayılı kanun kapsamında BAĞ-KUR borçları siliniyor muydu?

    413
    0
    İsteğe bağlı BAĞ-KUR borcu için 7256 borç durdurmaya başvuru yaptık. Borç silinir mi? 

    YAPILANDIRMA KAPSAMI 

    2020/ Ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait, kesinleşmiş; Sigorta primleri, Genel Sağlık Sigortası primleri, İşsizlik sigorta primleri, 01.02.2021’den önce kesinleşen idari para cezaları, İş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacakları, Yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar, İsteğe Bağlı ve Topluluk sigortası primleri, Kanunun yayımı tarihinden önce asılları ödenmiş alacakların; henüz ödenmemiş fer’ileri, 5510/Ek-5, Ek-6 ncı maddeleri ile 2925 sayılı Kanun kapsamındaki sigortalılıklardan doğan primler, 6183/48. madde kapsamında taksitlendirilen alacaklar, yapılandırma kapsamındadır.


    27256 nolu teşvik tahakkukta şu şekilde çıkıyor. 27256 indirim emanette gösterilecektir. Öderken borcun tamamı çıkıyor. Bu tutarı ödemeli miyiz?

    Ay sonuna doğru düşecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBireysel Kredi ve Kredi Kart Borcundan Dolayı Yasal Takibe İntikal Etmiş Kişi Sayısı % 50 azaldı
    Sonraki İçerikDoğu Karadeniz Bölgesi’nde Gerçekleşen İhracat Bir Önceki Yılın Ocak Ayına Oranla % 16 Artış Gösterdi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz