Ana Sayfa Vergi 7256 sayılı af kapsamında geçmiş dönemlerde silinen bağ-kur günlerimizi ihya edebilir miyiz?

    7256 sayılı af kapsamında geçmiş dönemlerde silinen bağ-kur günlerimizi ihya edebilir miyiz?

    7256 sayılı yapılandırmadan uzlaşma sonrası (kesinleşmiş alacak) faydalanabilir miyiz?

    538
    0
    2003-2005 yılları arasında ihyası mümkün olan 5 yıllık bağ-kur’luluk süresi bulunan bir mükellef, 7143 sayılı yasa ile hemen hemen aynı olması beklenen ve mecliste kabul edilen yeniden yapılandırma yasasına göre, bu döneme ait bağ-kur prim borcunu tavandan prim ödeyerek ihya edebilir mi?

    5510 sayılı Kanunun 4’ üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamındaki sigortalılar ile ek 5 ve ek 6 ncı maddeleri kapsamında sigortalı olanların, bu madde kapsamındaki borçlarını yapılandırmaları hâlinde, yapılandırılan borç haricinde altmış günden fazla prim ve prime ilişkin borçlarının bulunmaması veya altmış günden fazla prim ve prime ilişkin borçları bulunmakla birlikte bu borçlarını ilgili kanunlara göre taksitlendirmiş veya yapılandırmış olup ödeme yükümlülüklerini de yerine getiriyor olmaları ve bu maddeye göre yapılandırılan borçlarının ilk taksitini ödemeleri kaydıyla genel sağlık sigortasından yararlanmaya başlatılır.

    23.11.2020 tarihinde uzlaşmamız söz konusudur. 7256 sayılı yapılandırmadan uzlaşma sonrası (kesinleşmiş alacak) faydalanabilir miyiz?

    Borç kesinleşmediği için yapılandırmadan faydalanılamaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik7256 sayılı kanun kapsamındaki başvurular, e-Devlet, GİB, SGK internet siteleri üzerinden yapılabilir
    Sonraki İçerikMali aracı kuruluşlar sektöründe 2019 yılında 18.132 girişim faaliyette bulundu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz