Ana Sayfa SGK 7252 SGK teşviki alan personel aynı ay içerisinde başka bir SGK teşvikinden...

    7252 SGK teşviki alan personel aynı ay içerisinde başka bir SGK teşvikinden faydalanabilir mi?

    Normal çalışmaya dönen firmalardan 7252 sayılı kanun teşvikinden çalışan bazında mı faydalanacağız?, 7252 sayılı teşvik şartları nedir?, Norma çalışmaya dönenlerde SGK teşvikinin kapsamı nedir?

    920
    0

    4447 sayılı kanun geçici 26. maddesi ile ilgili giriş ve kayıtları sgk sitesinden yaptık. Ağustos ayı beyannamesini verdik. Faydalandığımız teşvik, sgk müfredat kartında gözükmemekte bunun nedeni nedir?

    “GEÇİCİ MADDE 26- Geçici 23 üncü madde kapsamında, 1/7/2020 tarihinden önce kısa çalışma başvurusunda bulunmuş olan özel sektör işyerlerinde kısa çalışma ödeneğinden yararlanan sigortalıların; işyerindeki kısa çalışmanın sona ermesi ve aynı işyerinde haftalık normal çalışma sürelerine dönmeleri durumunda, 31/12/2020 tarihini geçmemek üzere kısa çalışmanın sona erdiği tarihi takip eden aydan itibaren üç ay süreyle, 5510 sayılı Kanunun 82 nci maddesi uyarınca belirlenen prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan sigortalı ve işveren hissesi primlerinin tamamı tutarında, her ay bu işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumuna ödeyecekleri tüm primlerden mahsup edilmek suretiyle işverene prim desteği sağlanır ve destek tutarı Fondan karşılanır. 

    Kısa çalışmanızı 01.08.2020 tarihinden 2-3 ay önce sonlandırmış olabilirsiniz. Bu maddenin yürürlük tarihi 01.08.2020 dir.


    Ağustos ayı muhsgk 7252 teşvik tanımlamalarını yapıp sisteme yükledim. Beyanname onayda bekliyor. Eylül ayı için NÜD girmek istediğimde”Sigortalı için 7252 sayılı Kanun  kapsamında teşvik tanımlaması yapılmıştır. NÜD başvurusunda bulunabilmesi için 4447/geçici 26.madde teşvik tanımlamasını siliniz.” uyarısı veriyor ve Covid19 ücretsiz izin kaydı yapamıyorum. Ne yapmam gerekiyor? 

    KÇÖ ve NÜD alanların normal çalışmaya dönmeleri halinde 7252’den yararlanılabilmekte ve aynı işçi için ikinci bir teşvik ya da destek tanımlanmaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHariçte İşleme Rejiminin İşleyişinde Kağıtsız Uygulamaya Geçildi
    Sonraki İçerikYılsonu enflasyon beklentisi 64 baz puan artışla %11,46’ya yükseldi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz