Ana Sayfa SGK 7252 sayılı SGK teşvikinden sigorta borcumuz varken faydalanabilir miyiz?

    7252 sayılı SGK teşvikinden sigorta borcumuz varken faydalanabilir miyiz?

    7252 sayılı SGK teşvikinden nakdi ücret ve kısa çalışma ödeneğinden normal çalışmaya geçen tüm firmalar yararlanabilir mi?

    520
    0

    NÜD’den dolayı 7252 tanımlı sigortalılarımız var. Eylül itibari ile 3 aylık teşvik süreleri bulunmaktadır. 7252’den bu ay SGK borcumuz olduğu için faydalanamıyoruz. Önümüzdeki ay borç ödenmiş olacaktır. Önümüzdeki ay bu işyeri için hala faydalanabilir miyiz?

    Özel sektör işverenleri, bu destekten yararlanmak için yukarıda açıklanan şartları sağlamaları halinde, destekten yararlanılacak aya ilişkin 07252 kanun numarası seçilerek düzenlenen aylık prim ve hizmet belgesinin/muhtasar ve prim hizmet beyannamesinin yasal süresinde SGK’ya verilip verilmediği, 07252 kanun numarası seçilerek düzenlenen aylık prim ve hizmet belgesinden/muhtasar ve prim hizmet beyannamesinden dolayı tahakkuk edecek primlerin süresinde ödenip ödenmediğine bakılmaksızın söz konusu maddede belirtilen destekten yararlanılabilecektir.

    7252 sayılı SGK teşvikinden sigorta prim borcumuz varken faydalanabilir miyiz?

    7252 sayılı SGK teşvikinden nakdi ücret ve kısa çalışma ödeneğinden normal çalışmaya geçen tüm firmalar yararlanabilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEngellilik İndirimi Nedir? Bu indirim ile engelli çalışanlara sağlanan destek nedir?
    Sonraki İçerikÇalışanlarımıza Kep üzerinden ücret ve hesap pusulasının gönderiminin yasal bir geçerliliği var mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz