Ana Sayfa SGK 7252 Sayılı SGK teşvikinden SGK borcu olanlar faydalanabilir mi?

    7252 Sayılı SGK teşvikinden SGK borcu olanlar faydalanabilir mi?

    1464
    0

    2020/35 SAYILI GENELGEDE 8.6- Özel sektör işverenleri, 4447 sayılı Kanunun geçici 26 ncı maddesinde yer alan prim desteğinden yararlanmak için anılan maddede aranılan şartları sağlamaları halinde, destekten yararlanılacak aya ilişkin 07252 kanun numarası seçilerek düzenlenen aylık prim ve hizmet belgesinin/muhtasar ve prim hizmet beyannamesinin yasal süresinde Kuruma verilip verilmediği, 07252 kanun numarası seçilerek düzenlenen aylık prim ve hizmet belgesinden/muhtasar ve prim hizmet beyannamesinden dolayı tahakkuk edecek primlerin süresinde ödenip ödenmediğine bakılmaksızın söz konusu maddede belirtilen destekten yararlanılabilecektir. Bu madde ye göre bir yıldır sgk’ya borcu olan şirket de 7252 sayılı kçö teşvikinden yararlanabilir mi?

    Yararlanabilir.

    7252 teşvik tanımladığımız bir firmada işçilerden iki tanesi yine firmanın alt işverenlik kapsamında olan başka bir sgk dosyasından gösterilmeye başlandı ağustos sgk thk 7252’den vermeye çalıştığımızda veremezsiniz mesajı geliyor. Bu durumda olan işçiler için 7252 hakkımız yok mudur?

    Teşvik dosya numarası bazında işlem görmektedir. Başka işyeri sicil numarasında olan işçiler için yararlanmanız sözkonusu değildir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTemmuz Ayında AVM Perakende Ciro Endeksi 303 puana ulaştı
    Sonraki İçerikTürkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın Dünya Bankası kaynaklı 250 milyon dolarlık kredi paketi onaylandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz