Ana Sayfa SGK 7252 sayılı SGK teşvikinden prim borcu olanlar faydalanabilir mi?

    7252 sayılı SGK teşvikinden prim borcu olanlar faydalanabilir mi?

    481
    0
    2020 Ağustos ayına ait 800 TL prim borcum bulunmaktadır. 7252 Sayılı SGK teşvikinden faydalanabilir miyiz?

    Geçmiş dönemlerde teşviklerden faydalanabilmek için bildirgenin/beyannamenin süresinde verilip verilmediği, tahakkuk eden prim borçlarının süresinde ödenip ödenmemesi çok önemliydi ve sistem teşviklerden yararlanmanıza izin vermezdi. 

    Ancak Sadece normalleşme teşvikinden yararlanılacak ayda 07252 kanun numarası seçilerek yapılan işlemlere ilişkin bildirgenin/beyannamenin yasal süresinde Kuruma verilip verilmediği ve tahakkuk edecek primlerin süresinde ödenip ödenmediğine bakılmaksızın işverenlerin teşvikten yararlandırılması öngörülmüştür.


    Nisan ve mayıs döneminde nüd yararlandı. Haziran ile kasım ayı arasında çalıştılar. Sadece kasım ayında 7252 normale dönme teşvikinden yararlandırdık. Diğer aylar için geriye dönük düzeltme vereceğiz. İşyeri aralıkta tekrar çalışmaya araya verdi bu durumda nüd tekrardan aralık ayında yararlanabilir miyiz?

    Yararlanabilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBordrolu kurum avukatlarına ödenen vekalet ücreti ücret olarak mı değerlendirilecektir?
    Sonraki İçerikOSB’lerde elektrik tüketiminde, geçen yıl Kovid-19 salgınının etkisiyle Kasımda %8,4 ve Aralıkta %9,8 yıllık bazda artış kaydedildi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz