Ana Sayfa SGK 7252 Sayılı SGK teşvikinden geri dönük olarak faydalanabilir miyiz?

    7252 Sayılı SGK teşvikinden geri dönük olarak faydalanabilir miyiz?

    Bu durumda kısa çalışma ve ücretsiz izin hakkı olmayan personelin eksik gün sebebi için 21 no.lu kod (Diğer ücretsiz izin) kullanılabilir. 

    659
    0
    Bir firmamızın SGK işveren sisteminden kontrol yaptığımızda 7252 sayılı kanundan doğan teşviğin süresinin uzatıldığı görülmektedir. 10. ve 11. aylarda 5510 sayılı kanuna göre SGK bildirimi yaptık. 7252 sayılı kanunun süresi 12. ayda dolacağı için geriye dönük düzeltme verebiliyor muyuz?

    Destek kapsamında olmasına rağmen, bu destekten yararlanmayan işverenlerce sonradan geriye yönelik yararlanmak üzere talepte bulunulması halinde, 2018-17 sayılı Genelgede açıklanan usul ve esaslar doğrultusunda, geriye yönelik prim desteğinden yararlanılmak istenen ayı/dönemi takip eden altı ay içinde başvuruda bulunulması kaydıyla, bu talepler işleme alınacaktır.



    Firmamız lokanta sektöründe faaliyet göstermektedir ve Kovid- 19 önemleri kapsamında kapatıldı. 6 personelimizden 4’üne kısa çalışma ödeneği çıktı. 2 personelimize çıkmadı ve 17 Nisan sonrası giriş olduğu için ücretsiz izin hakları da yoktur. Bu durumda kısa çalışma ve ücretsiz izin hakkı olmayan 2 personelin eksik gün sebebine ne yazmalıyız? 

    21 kod ile ücretsiz izin verebilirsiniz.

    Kod 21: Diğer ücretsiz izin:

    Bu kod ile bahsedilen ücretsiz izin Kanunla verilmesi zorunlu olmayan ancak işçi ile işverenin anlaşması neticesinde oluşan ücretsiz izinlerdir. Sigortalı ve işveren arasında imzalanan belge ile ispat edilir. Belgenin noter onaylı olması halinde her zaman düzenlenebilir nitelikte olmayan belgedir. Düzenlendiği tarih itibariyle hüküm ifade eder. Adi belge olması halinde her zaman düzenlenebilir nitelikte olan belgedir. İbraz edildiği tarihten sonra hüküm ifade eder. Geçmişe yönelik geçerli sayılmasına SGK’nın denetim ve kontrolle görevli memurlarınca karar verilecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİhracat miktar endeksi Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1,7 azaldı
    Sonraki İçerikCari işlemler açığı Kasım 2020’de bir önceki yılın Kasım ayına göre 4.048 milyon ABD doları arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz