Ana Sayfa SGK 7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanma şartları nelerdir?

    7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanma şartları nelerdir?

    839
    0

    SGK Sistemi 7252 sayılı kanun teşvikinden faydalanmak istediğimizde Haziran’da kısa çalışma ödeneği biten çalışan için teşvik ağustos ve eylül ayında teşvikten yararlandırıyor. Acak bu çalışan tekrar 2 ay uzatılan kısa çalışma ödeneğinden yararlanırsa (eylül ve ekim) kısa çalışma devam ettiği için daha önce hak edilen Ağustos ve eylül teşvikleri sanırım yanacak. Ekim de biterse Kasım ve aralık ayı için yararlanabilir miyiz?

    07.2020 tarihinden önce kısa çalışma başvurusunun olması gereklidir.

    KÇÖ’den yararlanan sigortalılardan dolayı yararlanılacaktır. İşyerindeki kısa çalışmanın sona erdirilmesi ve haftalık normal çalışma sürelerine dönülmüş olması gereklidir.

    Kısa çalışmanın sona erdiği tarihi takip eden aydan itibaren 3 ay süreyle verilecektir.

    Her bir ay için sağlanacak teşvik, sigortalının KÇÖ aldığı aylık ortalama gün sayısını geçemeyecektir.

    22.06.2020 tarihinde normalleşmeye döndük. Ağustos ayında normalleşme teşvikinden yararlanmak istiyoruz. Ayrıca eylül ve ekim aylarında kısa ödeneğine de başvurduk. Bu durumda bir sıkıntı yaşarmıyız?

    4447 sayılı Kanun Geçici 26’ncı maddesi prim desteğine ilişkin usul ve esaslar:

    a) İşyerinin 01.07.2020 öncesi KÇÖ ve NÜD başvurusu olması,

    b) KÇÖ ve NÜD ödeneğinden faydalanan sigortalıların KÇÖ ve NÜD çalışmalarının sona ererek mevcut işyerinde haftalık normal çalışma sürelerine dönmeleri,

    c) Bu kapsamdaki işyerleri 31.12.2020 tarihini geçmemek üzere 3 ay süresince prime esas kazancın alt sınırı üzerinden hesaplanacak işçi ve işveren payının tamamı (%37,5) üzerinden prim desteği sağlanacaktır.

    Destek Yararlanılabilmesi İçin Genel Şartlar:

    • Sigortalının KÇÖ ve NÜD faydalanması ve normal çalışmaya dönmesi,
    • Özel sektör işvereni olması, (Kamu işyerleri, ihale kapsamında olan özel sektör işyerleri ve ev hizmetleri kapsam dışıdır.)
    • Aylık prim hizmet belgesi/Muhsgk belgesinin 07252 Kanun türü seçilerek verilmesi, gerekmektedir

    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürkiye Dünya’da Kuru Üzüm İhracatında Birinci Sırada
    Sonraki İçerikEylül Ayı Vergi Takvimi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz