Ana Sayfa SGK 7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanılması unutulan dönemler için geriye dönük olarak başvuru...

    7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanılması unutulan dönemler için geriye dönük olarak başvuru yapabilir miyiz?

    523
    0
    Firmanın 8 ve 9 ay için yararlanma hakkı olan 7252 teşvikinden 8 ay yararlandırmayı yoğunluğum nedeniyle unutum. Sonradan düzeltme verdim ama sgk onaylamamış. 9 ayda yararlandım ama 8 ay için bir sonuç alamadım. Bu hakkı kayıp mı ettim mi?

    Destek kapsamında olmasına rağmen, bu destekten yararlanmayan işverenlerce sonradan geriye yönelik yararlanmak üzere talepte bulunulması halinde, 2018-17 sayılı Genelgede açıklanan usul ve esaslar doğrultusunda, geriye yönelik prim desteğinden yararlanılmak istenen ayı/dönemi takip eden altı ay içinde başvuruda bulunulması kaydıyla, bu talepler işleme alınacaktır.


    Basit usul mükellefi işyeri için sgk dosyası açtırıp istihdam teşviklerinden yararlanabilir mi? Basit usul olması buna engel teşkil eder mi?

    193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunun 47’nci maddesinin (1) numaralı fıkrasında; Basit usule tabi mükellefin, “kendi işinde bilfiil çalışması veya başında bulunması şartıyla, yardımcı işçi ve çırak çalıştırabileceği” belirtilmiştir. İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından verilen,15/07/2011 tarih B.07.1.GİB.4.34.16.01-GVK 46-981 sayılı özelgede,193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunun 47’nci maddesinin (1) numaralı fıkrasına atıfta bulunularak; “birden fazla işçi çalıştırmanın basit usulde vergilendirilmeye engel teşkil etmeyeceği” belirtilmiştir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: Yer altında çalışan işçilere ödenecek ücreti asgari ücretin en az iki katı olarak belirledik
    Sonraki İçerikKaradağ’da Mart ile Kasım arasında işsiz sayısı % 31.6 oranında arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz