Ana Sayfa SGK 7252 Sayılı SGK teşvikinden faydalanılan personel için aynı ay içinde başka SGK...

    7252 Sayılı SGK teşvikinden faydalanılan personel için aynı ay içinde başka SGK teşvikinden faydalanabilir miyiz?

    709
    0

    Bir çalışanımız 27103/4447 sayılı kanun geçici 19.madde ile işe girişini yapmış olup 6 ay boyunca teşvikten yararlanmıştır. 7.ay işten işveren kaynaklı işten çıkış yapılırsa işsizlik maaşından faydalanabilir mi?

    Belirsiz süreli İş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi halinde işçi işsizlik ödeneğine hak kazanır.

    7252 sayılı SGK teşviki ile ilgili “Bu destekten yararlanan işverenler, bu teşvikten yararlanılan ayda aynı sigortalı için 5510 sayılı Kanunda ve diğer kanunlarda yer alan diğer sigorta primi indirimi, teşvik ve desteklerden yararlanamaz.” İlgili mevzuatta firma bazında değil kişi bazında 7252 teşviki kullanan başka teşvik kullanamaz diyor. Bir firmada A isimli şahıs hem 7252 hem de başka bir teşviki kullanamaz. İkisinden biri tercih edilir.Aynı firmada A çalışanı 7152 teşvikten faydalanabilir. B Çalışanın 27103’den faydalanabilir. C 5510’dan faydalanabilir. Bir personel 7252’den faydalanacak diye diğerleri 00000 mı olacak. Elbette gerekli şartları sağlamak kaydıyla her personel kendisi için en uygun teşvikten faydalanacak. Doğru mudur?

    07252 kanun numaralı destekten yararlanılan ayda aynı sigortalı için diğer sigorta primi indirimi, teşvik ve desteklerinden yararlanamayacağı, belirtilmiştir. Bunun dışında kalan işçiler mevcut teşviklerinden yararlanmaya devam edeceklerdir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMuhtasar prim beyannamesinde vergi bildirimi ile ilgili düzeltme beyannamesini nasıl yapabiliriz?
    Sonraki İçerik2015 yılına ait vergi incelemeleri 7143 sayılı kanun kapsamına girmekte midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz