Ana Sayfa Çalışma Hayatı 7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanan personellerimiz için tekrar kısa çalışma veya nakdi...

    7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanan personellerimiz için tekrar kısa çalışma veya nakdi ücret desteğine başvuru yapabilir miyiz?

    Covid-19 hastası ya da temaslısı kişilere Bakanlık her ikisi içinde e-işgöremezlik düzenlemektedir.

    499
    0

    Vaktinde kçö ya da nüd’den yararlanmış kişileri işten çıkarmamız halinde sadece idari para cezası ile mi karşı karşıya kalırız? Bu işçi ya da tüm kçö ve nüd ödemeleri işverenden geri istenmesi söz konusu mudur?  Kçö ya da nüd den yararlanmış işçilerimiz için yaz aylarında normale dönüş sağladık ve ilgili sgk teşvikinden yararlandık. Kış dönemine girince tekrar pandemi önlemleri almaya başladık. Bu durumda kçö veya nüd ve akabinde sgk teşvikinden yararlanmış işçileri nüd gösterebilme de hukuki bir engel var mıdır? Kçö veya nüd den yararlanmış akabinde sgk teşvikinden yararlanmış işçimiz işyeri dışındaki çevresinde covid teması olmuş ve bakanlık işçiye karantinada kalması gerektiği mesajı atmış fakat sağlık raporu yoktur. Bu işçi için nüd tanımlaması yapılabilir mi?

    Personellerin işten çıkarılması durumunda kısa çalışma ödeneğinin iadesi istenecektir.

    Eğer koşulları sağlıyor ise kçö ve nüd den tekrar işçilerinizi yararlandırabilirsiniz.

    Covid-19 hastası ya da temaslısı kişilere Bakanlık her ikisi içinde e-işgöremezlik düzenlemektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÖğrenci taşıma işlerinde SGK işyeri dosyası açılışına dair açıklamalar
    Sonraki İçerikETBİS’e kayıt için esnaf odası veya ticaret odasına kayıtlı olmak zorunda mıyım?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz