Ana Sayfa Çalışma Hayatı 7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanan firmalar tekrar kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir mi?

    7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanan firmalar tekrar kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir mi?

    05 Çıkış kodu işten çıkış yasağı kapsamında mıdır?

    463
    0
    Normalleşme kapsamında 7252 sayılı kanun ile SGK teşvikinden faydalandık. Ancak tekrar pandemi risklerinden dolayı kısa çalışma yapmak istiyoruz. Sağlanan teşvikler iptal olur mu?

    7252 sayılı destekle aynı ay için başka hiçbir teşvik ya da destek kullanılmamaktadır.

    KÇÖ kapsamında işe devam halinde kısa çalışma ödeneğinden faydalanılan ayda 7252 sayılı kanun seçilmemelidir.

    Bir firmam kısa çalışma ödeneği almaktadır. Ancak çalışanlardan biri iş sözleşmesi sona erdiğinden 05 kodu ile çıkış yapmak istemekteyiz. Bu durum diğer aylarda alacağımız kısa çalışma ödeneklerini etkiler mi?

    05 kod fesih yasağı kapsamında değildir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTemel mal fiyatları Ekim ayında %3,29 oranında arttı, grup yıllık enflasyonu 0,41 puan yükselerek %12,09 oldu
    Sonraki İçerikTarım ve Orman Bakanlığı’nın taşra teşkilatında görev yapmak üzere 826 adet kadrolu tarım işçisi istihdam edilecek

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz