Ana Sayfa SGK 7252 sayılı SGK teşviki dışında kalan günler için hangi kanun numarası ile...

    7252 sayılı SGK teşviki dışında kalan günler için hangi kanun numarası ile bildirim yapacağız?

    1234
    0

    Asgari ücretin üzerinde maaş alan personel için 7252 sayılı teşvik nasıl bildirilecek? Teşvikten yararlandığı 24 günlük brüt ücreti 7252 teşvik ile diğer 6 gün 0000 kod ile girilecek sistem onaylama esnasında asgari ücret oranıyla kendi mi düşecek?

    Teşvik tutarı, prime esas kazanç (PEK) alt sınırı (brüt asgari ücret) üzerinden hesaplanan sigortalı ve işveren hissesi primlerinin tamamı kadardır. Hesaplama sırasında eğer 7252 kanun numarası günü girilmiş ise personelin kanun numarasına bakılmaksızın kanun no 7252 olarak hesaplanacaktır. 

    7252 dışında kalan günler için kanun numarası 00000 olarak MUHSGK (ebildirge) bildirimi otomatik oluşturulacaktır.

    6111 indiriminden yararlanan işçimiz 3 ay boyunca kısa çalışma ödeneğinden faydalandı. Şimdi 7252/ 26 maddeden yararlanırsa diğer teşviki bozulur mu? Sadece 7252 olarak mı bildireceğim? Bu teşvik bittiğinde 6111 sayılı SGK teşvikinden faydalanmaya devam edebilir miyiz?

    7252/26 teşviği ile başka teşvik kullanılmamaktadır. 

    İki teşvik arasında karşılaştırma yapmanızı ve uygun olanından devam etmenizi tavsiye ederiz. 

    6111 sayılı teşvik tekrar seçtiğinizde devam edecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSakarya doğal gaz sahasında yapılan keşif bu yıl dünyadaki deniz keşifleri arasında ilk sırada yer aldı
    Sonraki İçerik7252 sayılı SGK teşvikinden kimler faydalanabilir ve faydalanmak için hangi yolları izlemeliyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz