Ana Sayfa Muhasebe 7252 sayılı SGK teşviki alan personelimizi Muhsgk’da nasıl bildireceğiz?

    7252 sayılı SGK teşviki alan personelimizi Muhsgk’da nasıl bildireceğiz?

    KÇÖ ve NÜD süreleri Kıdem Tazminatı hesabında dikkate alınacak mı?

    496
    0

    İşçinin işveren sisteminde 7252 teşviği çıktı. Muhsgk beyanında nasıl bildireceğim?

    07252 Kanun numarası seçilerek normalleşme desteğinden yararlanacak sigortalı, muhtasar ve prim hizmet beyannamesinde tek satırda bildirilecektir.

    Muhtasar ve prim hizmet beyannamesi kapsamı dışında olup normalleşme desteğinden yararlanacak işverenler ise bildirimlerini 07252 kanun numaralı belge türü ile e-bildirge ile yapabilecektir.

    Kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı hesabında pandemide geçen günler hesaplamaya dahil ediliyor mu?

    Kıdem tazminatı hesabında KÇÖ olarak yada NÜD alınarak geçen süreler yargı kararına göre iş sözleşmesinin işçinin isteği dışında zorunlu nedenlerle askıya alınması ve bu dönemde de devletten ödenek alınması söz konusu olduğundan süreler hesaplamaya dahil edilmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHerhangi bir teşvikten faydalanmayan iş yeri personelini işten çıkartım yasağı olduğu dönemlerde işten çıkartırsa uygulamaya tabi olacağı yaptırım nedir?
    Sonraki İçerikYakacak yardımı kıdem tazminatı hesaplamasına dahil edilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz