Ana Sayfa SGK 7252 sayılı SGK teşvik süresinde değişiklik olursa nereye başvuru yapmalıyız?

    7252 sayılı SGK teşvik süresinde değişiklik olursa nereye başvuru yapmalıyız?

    27103 teşvikinden yararlanan işletme sgk primini ödemezse hakkını kaybeder mi?

    677
    0

    7252 sayılı kanun kapsamında eylül ayında teşvik başvurusu yapmıştık. 09/2020-11/2020 dönemi için onay almıştık.

    Ancak sgk işveren sisteminde bu ay dönemin ve ortalama sayının değiştiğini görüyorum.

    (10-11 olmuş ortalam günde 15’e düşmüş) sistem geçen verdiği teşvik dönemini kendisi değiştirmiş bunun bir mantığı var mı karşılaştınız mı nereye müracaat etmemiz gerekiyor?

    Tarafınıza bildirilen hesaplamada değişiklik olmuş ise bağlı bulunduğunuz SGK ya başvurmanız gerekmektedir.

    27103 sayılı sgk teşvikinden yararlanan mükellef sgk ödemesini vadesinde yapmadığına sgk teşviki bozuluyor. SGK primi ödenmediğinde 27103 sayılı kanun GV ve Dv teşviki bozulur mu?

    Destek tutarı Destek tutarı, işyerinin faaliyette bulunduğu sektöre göre farklı hesaplanacaktır.

    • İmalat veya bilişim sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinde ilgili döneme ait günlük brüt asgari ücretin sigortalının prim ödeme gün sayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçmemek üzere, ilave istihdam edilecek her bir sigortalının 7.848,00 TL’ye kadarki prime esas kazanç tutarı için ödeyecekleri tüm primler damga ve gelir vergisi karşılanacaktır.
    • Diğer sektörlerde faaliyet gösteren işyerlerinde ilave istihdam edilecek her bir sigortalı prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanacak tüm primler ile damga ve gelir vergisi karşılanacaktır. Teşvik iptal olunan ayda gelir ve damga vergisinin de düzeltme ile iptal edilmesi gerekir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti ödemeleri 8-15 Ekim 2020 tarihleri arasında hesaplara yatırılacak
    Sonraki İçerikCovid-19 tedavisi gören veya izolasyonda olan sigortalılar hastaneye gitmeden iş göremezlik ödeneği alabilecek

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz