Ana Sayfa SGK 7252 sayılı kanundan faydalanan bir firma aynı ay içerisinde başka bir SGK...

    7252 sayılı kanundan faydalanan bir firma aynı ay içerisinde başka bir SGK teşvikinden yararlanır mı?

    522
    0
    İşyerimiz kçö ödeneğinden yararlanıyordu. Ekim kasım aylarında normal çalışma durumuna geçtik. İşçilerimiz 7252 SGK teşvikinden yararlandı. Aralık 15 itibariyle tekrar kçö yararlanmaya başladık. Aralık ayı SGK bildirgesinde 16 gün kçö verdiğimiz işçi ye kalan 15 gün için 7252 sgk teşvikini uygulayabilir miyiz?

    Hayır. Uygulanamamaktadır. 7252 yararlanılan ayda hiçbir teşvik ya da destek olmamalıdır. Sigortalılar için aynı ayda hem 7252 hem de Kısa çalışma ödeneği/Nakdi ücret desteği uygulanması durumunda KÇÖ veya NÜD ödemeleri yersiz olarak değerlendirilir ve faizi ile geri alınır.


    Nisan-Mayıs döneminde Kısmi KÇÖ işlemi uygulanan işyerinde “Ağustos” ve (7252 teşvikin Uzaması ile de) “Kasım” dönemlerinde yararlanıldı. Ağustos başlangıç Kasım bitiş olarak listelenmektedir. Kullanamadığımız Eylül ve Ekim dönemleri için yararlanmak istesek, SGK V2 menüsünden mi İptal- Asıl yapacağız, Muhtasar PHB çok zor ve dahi olup olmayacağı bile belli olmayan belirsizliklerle dolu, 4 yıldır hala oturtulmamış bir beyanname olduğundan direk olarak eski usul gibi “SGK V2” menüsünden önce 05510 iptal (ilgili personeller) sonra 07252 Asıl olarak mı vermeliyim?

    7252 SAYILI destek kapsamında olmasına rağmen, bu destekten yararlanmayan işverenlerce sonradan geriye yönelik yararlanmak üzere talepte bulunulması halinde, 2018-17 sayılı Genelgede açıklanan usul ve esaslar doğrultusunda, geriye yönelik prim desteğinden yararlanılmak istenen ayı/dönemi takip eden altı ay içinde başvuruda bulunulması kaydıyla, bu talepler işleme alınacaktır. SGK V2″ menüsünden önce 05510 iptal (ilgili personeller) sonra 07252 Asıl olarak vermeniz gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEczacılık Ürünleri Sektörü İhracatı 2019 yılı ihracatı 924 milyon $ iken, 2020 yılında yapılan ihracat %15,59 oranda arttı
    Sonraki İçerikBulgaristan İstatistik Enstitüsü Yeni İşsiz Sayısında Ciddi Artış Kaydetti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz