Ana Sayfa Çalışma Hayatı 7252 sayılı kanun kapsamında kısa çalışma ödeneğinden dönen firmaların personelleri için firmalara...

    7252 sayılı kanun kapsamında kısa çalışma ödeneğinden dönen firmaların personelleri için firmalara SGK teşvikini ne kadar süre faydalanır?

    792
    0

    7252 sayılı kanunla hayata geçen SGK primlerinin işsizlik fonundan karşılanacağı açıklanmıştır. Bir işyerinde mart/2020’den itibaren KÇÖ ve NÜD den yararlanmaktadır. Haziran/2020 de işyerimizi Kısmi olarak aktif hale getirdik ve çalışanların bir kısmını çalıştırmaya başladık. Bu durumda sadece aktif olarak çalışan personellerimiz için 7252 sayılı kanundan yararlanabilir miyiz?

    Bu kapsamda, işverene her bir ay için sağlanacak destek süresi;

    Kısa çalışma ödeneği alanlar için sigortalının, kısa çalışma ödeneği aldığı aylık ortalama gün sayısını, Nakdi ücret desteğinden yararlandırılanlar için nakdi ücret desteği aldıkları aylık ortalama gün sayısını geçemeyecektir. Bu maddeyle sağlanan teşvikten yararlanmakta olan işverenler, bu teşvikten yararlanılan ayda aynı sigortalı için diğer sigorta primi indirimi, teşvik ve desteklerinden yararlanamayacaklardır.

    Bir şirketimiz kısa çalışma ödeneği uzatmasından (ağustos ayı sonuna kadar) yararlanmak istiyor. Bunun için İŞKUR’a tekrardan müracaat etmek gerekiyor mu?

    İŞKUR kçö talep formu ile oran liste düzenleyip gönderilmesi gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikENR 2020 “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” Listesinde en başarılı 250 müteahhitlik firması arasında 44 Türk müteahhitlik firması var
    Sonraki İçerikKDV iade talep dilekçesinin tarihi itibariyle mahsup edilecek borçlara gecikme zammı işletilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz