Ana Sayfa SGK 7252 sayılı kanun kapsamında alınan SGK teşvikleri hangi hesapta takip edilmelidir?

    7252 sayılı kanun kapsamında alınan SGK teşvikleri hangi hesapta takip edilmelidir?

    763
    0

    7252 sayılı sgk tebliğinde teşvik tutarının gelir ve kurumlar uygulamasında gider gelir ve maliyet unsuru olarak dikkate alınmaz açıklaması vardır. Teşvik tutarının hangi hesapta takip edilmesi gerekmektedir?

    Devletten alınan teşvikler için 602 hesap kullanılır.

    Nisan ayında 1 aylık kısa çalışma yaparak kısa çalışmasını 30.04.2020 tarihinde sonlandırmıştır. Sgk teşvik tanımlama ekranında sorgulama yaptığımızda teşvikten yararlanma süresi 3 ayı geçtiği için teşvikten yararlanamazsınız diye uyarı veriyor. Kanun metninde kısa çalışmanın sonlandığı tarihten itibaren 3 ay süreyle 7252 sayılı kanun prim desteğinden yararlanır denmektedir. Buradaki kısa çalışmanın sonlandığı ibaresi işyerinin kısa çalışmayı sonlandırdığı tarihimi kapsamaktadır?

    Sizin de belirttiğiniz gibi kanuni düzenleme işyerinin normal çalışma düzenine geçtiği tarihten itibaren 3 ay süreyle 7252 sayılı teşvik kullanma imkânı sağlamaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİmalat sanayi kapasite kullanım oranı Eylül ayında bir önceki aya göre 1,3 puan artarak %74,6 seviyesinde gerçekleşti
    Sonraki İçerikHazır Giyim sektörünün küresel boyuttaki ve Türkiye’deki durumu nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz