Ana Sayfa Vergi 7166 Sayılı kanun sigorta teşvikinden faydalanma şartları nelerdir?

7166 Sayılı kanun sigorta teşvikinden faydalanma şartları nelerdir?

1259
0

7166 Sigorta ücret desteği hakkında, 2019 Mart ayı içinde bir personel alınacak ve 7166 sayılı kanunun istenilen şartlarına uyuyor. Fakat 7166 sayılı kanunundan faydalanmak için başvuru bildirim usulleri nelerdir?

 

Bu destekten yararlanmak için, daha önceki teşvik ve desteklerden yararlanmak için gereken şartlara ilave olarak, 1.2.2019 ila 30.4.2019 tarihleri arasında işyerlerinde 2018 yılı Ocak ila Aralık ayları/döneminde 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında uzun vadeli sigorta kollarından en az sigortalı bildirimi yapılan aydaki/dönemdeki sigortalı sayısına ilave olarak işe alınanların 2019 Aralık ayı dâhil, aylık prim ve hizmet belgesi veya muhtasar ve prim hizmet beyannamesi ile SGK’ya bildirilmesi gerekmektedir.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

BENZER İÇERİKLER

7166 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

 

 

 

2019 Şubat-Mart-Nisan Yeni İstihdam Teşviki

 

 

 

2019 Şubat Yeni İstihdam Teşviki

 

 

Önceki İçerikFiilen şirketimde çalışan eşimin ve çocuğumun ücret ödemelerini gider olarak yazabilir miyim?
Sonraki İçerikGalericiyiz. Başka bir şirketten aldığımız ikinci el araç faturasındaki KDV’nin tamamını indirim konusu yapabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz